Confidenţialitate

Prima decizie definitivă privind Darea în Plată: Raiffeisen Bank a câștigat un proces în care a contestat o notificare depusă de doi clienți

 

La sfârșitul lunii iunie, Judecătoria Fetești a respins, ca  neîntemeiată, contestația depusă de Banca Raiffeisen, după ce doi clienți au anunțat-o că vor să renunțe la locuința cumpărată printr-un credit ipotecar. Instituția bancară s-a adresat unei instanțe superioare, în speță Tribunalul Ialomița. De această dată, judecătorii au admis apelul băncii, iar decizia este definitivă.

Potrivit Profit.ro, Tribunalul a anulat notificarea clienților și a dispus repunerea părților în situația anterioară, adică debitorii trebuie să-și plătească în continuare ratele, iar executările silite sunt reluate.

Legea privind Darea în Plată a intrat în vigoare la mijlocul lunii mai. Până acum, aproximativ 4.000 de români au trimis notificări băncilor. Raiffeisen Bank e parte în 460 de dosare pe darea în plată.

Luna aceasta, magistrații Curții Constituționale ar trebui să stabilească dacă actul normativ este neconstituțional, așa cum au reclamat mai multe bănci.