Prima cramă subacvatică din Marea Adriatică – GALERIE FOTO

În Marea Adriatică s-a deschis prima cramă subacvatică, numită Edivo Vina. Aflată în zona peninsulei Peljesac din Croaţia, vizitatorii trebuie să se scufunde în adâncuri pentru a explora procesul de fabricaţie a vinului.

Proprietarii Ivo şi Anto Šegović şi Edi Bajurin spun că le-a venit această idee în urmă cu cinci ani, dar povestea în sine a început acum 12 ani, când aceştia au primit o sticlă de vin cu urme de amforă amtică.

Vinul nu se face în totalitate sub apă.

În primul rând este învechit timp de trei lui la suprafaţă, apoi este transferat în amfore şi lăsat aproape doi ani la învechit sub apă.

Vinul are toate condiţiile optime de temperatură şi linişte, calitatea este asigurată, iar la final capătă o aromă de specială de pin, o caracteristică unică a acestei metode de învechire.

Sticlele cu vin sunt acoperite timp de 700 de zile de corali şi scoici.

Pentru a păstra vinul în cele mai bune condiţii şi a preveni conntaminarea acestuia, proprietarii cramei subacvatice şi-au luat toate măsurile.

Ei au grija ca amforele să fie acoperite cu două straturi de cauciuc, iar sticlele să aibă în interior un dop de plută.

Ulterior amforele sunt stocate în cuşti subacvatice cu lacăt, pentru a descuraja alţi scufundători să se servească din produsele cramei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS