Prima conducta de bere va fi inaugurată în septembrie

O conductă de bere de peste trei kilometri, care va străbate orașul belgian Bruges, va fi inaugurată în septembrie, potrivit The Guardian.

Ceea ce a început ca un proiect îndrăzneț la care visau producătorii de bere, va deveni în curând realitate.

Pe sub străzile orașului belgian, va curge bere cât să umple 12.000 de sticle într-o oră.

Planul aparține unei berării din centrul istoric al orașului, De Halve Maan, care a gândit această soluție pentru a transporta berea la fabrica de îmbuteliere de la marginea orașului.

Toată lumea a crezut că este un vis, o glumă, ceva ce nu poate fi realizat”, a spus proprietarul și moștenitorul berăriei De Halve Maan, Xavier Vanneste.

Bugetul total este de patru milioane de euro, din care 300.000 reprezintă contribuția cetățenilor. Mulţi patroni de restaurante din Bruges au contribuit cu bani şi vor primi, în schimb, băutură gratis pe o anumită perioadă de timp.

bere shutterstock (2)

Chiar dacă mulți experți financiari l-au sfătuit pe Xavier Vanneste să renunțe la berărie, bărbatul a decis tocmai contrariul: să facă o investiție și mai mare.

Patronul berăriei nu crede că această conductă se va amortiza în mai puțin de 20 de ani. Cu toate acestea, este o mișcare comercială isteață. Nu numai că va atrage mai mulți cumpărători belgieni, dar conducta va deveni, cu siguranță, și o destinație turistică, scrie The Guardian.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS