Confidenţialitate

Braşov: 150.000 de litri de bere, la Oktoberfest

Aproximativ 1.500 de hectolitri de bere îi aşteaptă pe cei care vor să petreacă, în perioada 1 -11 septembrie, la Oktoberfest Braşov.

Organizatorii au pregătit pentru ediţia din acest an, cea de-a treisprezecea, spectacole, concursuri şi o paradă.

Festivalul va fi găzduit de fostul Stadion municipal.

Anul acesta, vizitatorii vor putea gusta nu doar din Matzbier, berea festivalului, ci şi noi sortimente, aduse de mai mulţi producători. Pentru operativitate, vor fi pregătite şi două dozatoare care pot servi 2000 de litri de bere pe oră. Preţurile vor fi mai mari ca şi anul trecut, însă organizatorii dau asigurări că preţurile vor porni de la 6 lei paharul.

Nu vor lipsi concertele de muzică bavareză, susţinute de artişti din Nurnberg şi din Braşov, printre care şi celebra fanfară Jagermaister, şi unul folcloric, prezentat de artişti locali, concursurile Miss Oktoberfest (sâmbătă, 3 septembrie) şi Regele Oktoberfest, dar şi alte întreceri de but bere pentru adulţi şi locuri de joacă special amenajate pentru copii.

Evenimentul va debuta joi după-amiază, la ora 17:00, în faţa Primăriei Braşov, cu tradiţionala paradă a carelor cu bere, care vor fi însoţite de Fanfara Ţara Bârsei.

Cepul primului butoi de bere va fi dat, cu un ciocan special, adus de la Munchen, de primarul Braşovului, Allen Coliban, joi seara, a precizat Cristian Macedonschi, organizator al evenimentului. “Este un festival al familiei, al prieteniei”, a subliniat acesta.

Cei care vor să se asigure că au un loc la masă, în faţa scenei sau în lojele laterale din cort, pot face rezervări la www.oktoberfestromania.ro, ei trebuind să achite 600 de lei pentru şase locuri, preţ care include un voucher de consumaţie de 400 de lei.