Prezidențiale 2019: Înscrierea candidaturilor s-a încheiat

La miezul nopții, s-a încheiat termenul limită până la care au putut fi depuse candidaturile pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Pentru moment, Biroul Electoral Central a  acceptat candidaturile lui Klaus Iohannis (susţinut de PNL pentru un al doilea mandat la Palatul Cotroceni, Viorica Dăncilă (PSD), Dan Barna (USR – PLUS), Theodor Paleologu (PMP), Mircea Diaconu (ALDE – Pro România) şi Kelemen Hunor (UDMR).

BEC a respins, în schimb, candidaturile lui Viorel Cataramă şi Miron Cozma din cauza unor nereguli constatate în listele cu susţinători.

Duminică seara, s-au prezentat la sediul Biroului Electoral Ramona Bruynseels, susţinută de Partidul Puterii Umaniste, și independentul Alexandru Cumpănaşu.

Eventuale contestații pot fi depuse, până miercuri, la Curtea Constituțională.

Vineri, după soluţionarea sesizărilor, va fi întomcită lista finală a competitorilor pentru fotoliul de președinte.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a renunţat la candidatură, admițând că nu a strâns cele 200.000 de semnături necesare şi că a fost sabotat de persoane care i-au oferit pagini de semnături xeroxate.

Pe 12 octombrie va fi dar startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur de scrutin prezidențial este programat pe 10 noiembrie. Românii aflați în străinătate își vor putea exprima opțiunile pe 8, 9 și 10 noiembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS