Prezidențiale 2019: Incidente electorale minore, în analiza MAI

Până la orele prânzului, au fost înregistrate câteva sesizări despre desfășurarea procesului electoral.

Competitori ai celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial sunt Klaus Iohannis, susținut de PNL pentru un al doilea mandat la Palatul Cotroceni, și social-democrata Viorica Dăncilă, fost premier.

”Din verificările efectuate până în prezent, 5 dintre sesizări nu se confirmă. Au fost aplicate trei avertismente pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe 112 şi pentru consum de băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

O femeie din orașul Hunedoara a ajuns la Poliţie după ce şi-a fotografiat buletinul de vot, incidentul fiind semnalat poliţiştilor de către preşedintele secţiei de votare.

Poliţiştii din Teleorman au deschis un dosar penal in rem şi fac cercetări pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce un bărbat care s-a prezentat la o secţie de votare a constatat că pe numele său fusese trimisă o cerere pentru deplasarea urnei mobile.

În judeţele Dâmboviţa și Bistriţa-Năsăud, reclamațiile făceau referire la continuarea propagandei electorale, însă, în urma verificărilor efectuate, nu s-au confirmat.

Vicepreşedintele unei secţii de votare din orașul Brăila a sesizat faptul că preşedintele secţiei de votare a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost înlocuit. Poliţiştii  fac verificări pentru a se stabili dacă s-au consumat băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare.

La mai multe secţii de votare din Timiş, au fost înregistrate probleme cu alimentarea cu energie electrică, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis un generator.

În Capitală, două femei au căzut în secţiile de votare şi au fost transportate la Spitalul Universitar.

În judeţul Ilfov, unui bărbat de 85 de ani i s-a făcut rău în secţia de votare, fiind chemată ambulanţa, însă bărbatul a refuzat transportul la spital.

La o secţie din judeţul Bihor, unui membru al unui birou electoral care este diabetic i s-a făcut rău, fiind transportat la spital.

La ieşirea dintr-o secţie de votare din Mediaş, o femeie de 80 de ani a alunecat şi a căzut, fiind preluată și dusă la spital.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS