Confidenţialitate

Prețul unui hectar de teren arabil în România, mai scump decât în Bulgaria, Franța sau Ungaria

Terenul arabil este mai scump în România decât în Bulgaria, Franţa sau Ungaria. Anul trecut, prețul mediu al unui hectar a variat între 3.600 de euro în Croația și peste 47.000 de euro în Luxemburg, arată datele publicate de Eurostat.

Eurostat subliniază că această diferenţă este posibil să fie chiar mai mare deoarece pentru anul trecut nu sunt disponibile date pentru toate statele membre, iar în 2020 preţul mediu al unui hectar de teren arabil în Ţările de Jos a fost de peste 71.000 de euro.

În cazul României, preţul mediu al unui hectar de teren arabil era anul trecut de 7.600 euro, în creştere cu mai mult de 400 de euro faţă de 2020.

În Bulgaria media pentru terenul arabil a fost de puțin peste 6 mii de euro pentru un hectar, ușor mai scump față de Franța, 5.940 de euro, şi 5.187 de euro în Ungaria.

Alte state membre unde preţul mediu al unui hectar de teren arabil este mai mic decât în România sunt: Lituania, Estonia, Letonia, Slovacia şi Croaţia.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cele mai mici salarii medii anuale din UE, în Bulgaria, Ungaria și România. Peste 31% din angajații români au pe contract salariul minim