Confidenţialitate

Prețul gazelor ar urma să scadă în primăvară, anunță ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că prețul gazelor naturale va scădea după această iarnă. Acesta susține că motivul scumpirii gazelor îl reprezintă o speculație pe piață făcută de Rusia și nicidecum liberalizarea prețului la gaze și energie electrică.

„Cred că cu toții știm motivul creșterii gazelor naturale, este o speculație pe piața gazelor naturale făcută de către Federația Rusă prin Gazprom. (…) Noi estimăm că, după perioada de iarnă, odată cu probabil pornirea conductei Nord Stream 2 prețurile vor scădea, așa se vede și pe piața futures a contractelor de vânzarea de gaz pe bursele europene. Prețurile sunt la jumătate pentru primăvara, vara, și chiar iarna anului viitor, deci estimăm o scădere a prețului la gaze naturale după această iarnă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Virgil Popescu spune că majorarea prețului la gaze a determinat și scumpirea energiei electrice.

Ministrul a amintit că, prin legea adoptată recent de Parlament, întreprinderile mici și mijlocii primesc subvenție de la stat atât pentru gaze naturale, cât și pentru energia electrică pentru a trece cu bine de această iarnă.

Citește și: Un coș cu alimente de sărbători va fi cu 20-25% mai scump față de anul trecut, transmite Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară