Confidenţialitate

Președintele unui ONG reclamă că Darius Vâlcov i-a cerut, din greșeală, un document

Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, reclamă că în urmă cu aproximativ o lună, consilierul economic al premierului, Darius Vâlcov, l-a sunat și i-a cerut socoteală pentru că nu i-ar fi livrat un document medical.

Barbu este convins că Vâlcov a greșit, crezând că Asociația pentru Protecția Pacienților este o instituție de stat de la care poate obține date confidențiale medicale despre un fost pacient.

Vasile Barbu a povestit acest eveniment jurnaliștilor de la siteul vice.com

Iar în această dimineața, la Europa FM, președintele organizației neguvernamentale a explicat că atunci când a avut loc, nu a dat importanță discuției cu sfătuitorul premierului României.

Însă după ce Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de facebook un document care conținea date personale medicale despre unul dintre  dintre cei mai înverșunați protestari din ultimii doi, Sandu Matei, a făcut legătura cu acea convorbire.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Discutia cu Darius Vâlcov a durat cam un minut, timp în care Vâlcov l-ar fi somat pe  Vasile Barbu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților este convins că gestul lui Vâlcov de a publica datele personale medicale ale unei persoane este o infracțiune.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miercuri,  Sandu Matei a depus plângere penală împotriva oficialului guvernamental.

Sandu Matei îl acuză pe Vâlcov de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu și la divulgare fără drept a unor informații.

În plus, îi va cere consilierului premierului daune de un milion de euro.

După ce opinia publică și Opoziția i-au cerut demisia lui Darius Vâlcov, pentru publicarea datelor personale ale lui Sandu Matei, Ministerul Muncii a anunțat că oficialul guvernamental a publicat ”un act administrativ “ și  nu un certificat medical.

În același timp, Corpul de control al Ministrului Muncii a explicat că va verifica dacă Sandu Matei primește pensie de invaliditate gradul 3 legal.

Protestarul a explicat fost diagnosticat în trecut cu mai multe boli, inclusiv tulburare de personalitate și astm într-o perioadă în care și-a pierdut soția și a rămas singurul părinte a doi copii minori.

Europa FM a solicitat Guvernului un punct de vedere, însă până acum, nicio reacție nu a venit.