Președintele Iohannis: Manifestația împotriva despăduririlor abuzive este perfect legitimă

Președintele Klaus Iohannis consideră  că manifestația de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este perfect legitimă.

Prin urmare, șeful statului a hotărât ca problema defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT.

Klaus Iohannis se declară convins că se va reuși nu doar oprirea fenomenului ci și identificarea și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Proteste masive față de despăduririle abuzive au loc la această oră în București și în mai multe orașe din țară.

În Capitală, manifestanții s-au strîns la intrarea în Parcul Herăstrău, și de acolo vor să pornească într-o ” plimbare” pe traseul Piața Victoriei, Buzești, bulevardul Știrbei Vodă, Cotroceni, Parcul Izvor și Ministerul Mediului.  Sunt în jur de 1500 de persoane la protestul din București și circa 2000 la Cluj,  în Piața Unirii.

Oamenii care și-au anunțat prezența la proteste sunt revoltați de faptul că, în numai câțiva ani, România a rămas cu mai puțin de jumătate din suprafața împădurită pe care o avea în 1989. Protestatarii acuză clasa politică de complicitate cu beneficiarii retrocedărilor ilegale de păduri.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS