Președintele Klaus Iohannis le cere parlamentarilor să fie mai eficienți

La începutul unei noi sesiuni parlamentare, președintele Klaus Iohannis le cere aleșilor să facă legi mai clare și mai predictibile.

Într-un discurs rostit în Parlament, șeful statului a explicat că una din marile probleme ale românilor este că actele normative se schimbă mult prea des ceea ce duce la erodarea încrederii în lege dar și în Legislativ.

Președintele a dat și exemple. Astfel,  vechiul Cod fiscal a fost modificat de 135 de ori, Legea educației  de 26 de ori, Legea reformei sistemului de sănătate  de 114 ori, Legea administrației publice locale – de 38 de ori, Codul Muncii – de 28 de ori, iar Legea achizițiilor publice a fost modificată de 35 de ori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Klaus Iohannis le-a explicat parlamentarilor că efectele incoerenței legislative afectează mai ales educația, sănătatea și mediul de afaceri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În același timp, președintele Klaus Iohannis a atras atenția că peste jumătate dintre actele normative aprobate sau respinse de Parlament în prima jumătate a anului sunt ordonanțe emise de Guvern.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS