Confidenţialitate

Preşedintele Iohannis l-a invitat în România pe Joe Biden | AUDIO

Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat în România pe  Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden. Cei doi au avut scurte întrevederi la summitului NATO de la Bruxelles. Potrivit şefului statului, Preşedintele Biden a dat asigurări că parteneriatul cu România este unul important şi foarte stabil.

“În cea de-a doua scurtă discuție pe care am avut-o cu președintele Biden l-am invitat în România, i-am spus că îmi doresc să continuăm discuția foarte bună pe care am început-o, în 2015 am avut prima întâlnire, atunci a fost vicepreședintele Biden, și că îmi doresc foarte mult să întărim parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire și m- a asigurat încă o dată de faptul că este foarte dedicat acestui parteneriat”, a spus președintele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe agenda discuţiilor lui Joe Biden cu liderii din România, Polonia şi ţările baltice a fost şi criza din Belarus.

În cadrul summitului NATO, Alianţa Nord-Atlantică și-a reafirmat rolul central în apărarea colectivă în spaţiul euro-atlantic, pledând pentru contracararea Rusiei şi Chinei, a terorismului şi a riscurilor cibernetice.

NATO subliniază că este o Alianţă defensivă, dar menţine ferm angajamentul din Tratatul fondator privind faptul că “un atac împotriva unui aliat va fi considerat un atac împotriva tuturor, conform Articolului 5”, se arată în comunicatul final al Summitului.

Foto -Facebook/Joe Biden