Președintele Klaus Iohannis discută cu guvernatorul BNR despre inflația record și creșterea ROBOR

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni la ora 12, cu guvernatorul Băncii Naționale,  Mugur Isărescu, și cu prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

Vineri, șeful statului se va întâlni și cu premierul Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat recent, că ar vrea să medieze conflictul dintre Guvern și Banca Națională.

„Președintele speră ca, după aceste discuții, care vor avea loc la Palatul Cotroceni, Guvernul și conducerea BNR să se întâlnească în zilele următoare pentru a avea un dialog direct”, precizeză Administrația Prezidențială.

Dar Ministrul Finanțelor a respins propunerea președintelui țării. Eugen Teodorovici a susținut  că nu e nevoie de acest lucru, dar că  premierul Viorica Dăncilă va stabili dacă și cine se va prezenta la Palatul Cotroceni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea recent, că inflaţia record nu este cauzată de măsurile Guvernului, ci de investitorii străini care au crescut prețurile pentru produsele pe care le vând în România după ce guvernanții au mărit salariile.

Liviu Dragnea a sugerat că acţiunile BNR şi declaraţiile politicienilor din opoziţie sunt coordonate.

Conflictul Guvern-BNR este mai vechi, încă din timpul guvernului Tudose. Pe atunci, premierul îl chema la discuții pe guvernatorul Băncii Naționale și acuza Banca Națională că e responsabilă de creșterea ROBOR.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS