Preşedintele Klaus Iohannis nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Șeful statului a declarat că motivele inaintate de ministrul justiției nu l-au convins.
Mai mult, Klaus Iohannis a constatat că două instituţii ale statului – Ministerul Justiției și CSM- au ajuns la concluzii diametral opuse cu privire la propunerea de revocare a şefei DNA.
Vă reamintim, CSM a dat aviz negativ cererii de revocare redactate de ministrul Tudorel Toader.
Avizul CSM este unul consultativ.
Ministrul justitiei, Tudorel Toader, a scris pe Facebook – după anunțul președintelui – că va sesiza Curtea Constituțională, ” în condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate procurorul șef al DNA și în condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente”.
În 22 februarie, Tudorel Toader, a declanşat procedurile de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi.
Raportul prezentat atunci avea 36 de pagini și prezenta 20 de „categorii de acte şi fapte” din perioada februarie 2017 – februarie 2018, pe care ministrul i le imputa şefei DNA, de la neprezentarea în fața comisiei parlamentare privind alegerile din 2009, anchetarea cazului de corupție Belina care-l vizează pe Liviu Dragnea pînă la faptul ca șefa DNA a criticat în presă modificările duse de actuala coaliție de guvernare legilor justiției.
Apoi, într-o şedinţă a CSM care a durat două ore şi jumătate, Laura Codruța Kovesi a răspuns, punct cu punct, celor 20 de acuzaţii aduse de ministrul Justţiei, ea spunând că motivele invocate sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS