Președintele Iohannis:„Voi merge la ședințele de Guvern. O OUG pentru amnistie ar fi o eroare gravă”

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți dimineață că va merge la şedinţele de Guvern, după ce a constatat „o dorinţă de colaborare” din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă.

„Am solicitat agenda (şedinţei de Guvern – n.r.). Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie (a Consiliului UE – n.r.) şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern”, a precizat Klaus Iohannis, la Viena, unde participă la Forumul la nivel înalt Europa – Africa.

Întrebat despre posibilitatea adoptării unei OUG pe tema amnistiei și grațierii, președintele a spus că o astfel de ordonanță ar fi o eroare foarte gravă pentru România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului, informează Administraţia Prezidenţială.

Gestul președintelui a venit în contextul în care, după ultimul discurs al liderului PSD, Liviu Dragnea, a devenit o posibilitate tot mai mare adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea.

Reamintim, Presedintele Klaus Iohannis a mai participat în ianuarie, anul trecut, la o şedinţă a guvernului Grindeanu în care era așteptat să se discute o ordonanță de urgenţă pentru graţierea unor categorii de infractiuni, dar si pentru redefinirea până aproape de dezincriminare a unor infracţiuni.

Ședința avea loc în contextul masivelor proteste de stradă împotriva OUG 13.

Potrivit Constituției, preşedintele are dreptul să prezideze şedinţele de Guvern, în anumite circumstanţe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS