Confidenţialitate

Președintele Iohannis: „Voi promulga legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii ar fi direct afectați” – AUDIO

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va promulga legea bugetului asigurărilor de stat pe 2019, pentru că primii care ar avea de suferit ar fi pensionarii.

El a criticat, însă, din nou luni coaliția PSD-ALDE pe tema bugetului.

Șeful statului a explicat că PSD este singurul vinovat pentru că România nu are buget la jumătatea lunii martie.

„Deși avea obligația să trimită bugetul în parlament în noiembrie anul trecut, Guvernul PSD nu a fost în stare să facă asta. Guvernul a întârziat 3 luni. Să nu mai țipe PSD-ul la televizor că le întârzie cineva bugetul. PSD e singurul vinovat că la jumătatea lunii martie nu avem buget” – a spus președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă,luni, la Palatul Cotroceni.

„După ce a întârziat nepermis de mult, PSD nu a fost capabil să vină cu un buget realist ci a propus ceea ce am numit bugetul rușinii naționale. Este un buget foarte bun pentru creșterea prosperității PSD, dar nu a României. Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate și incerte, în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită a partidului și a clinentelei sale, vorbesc de PSD” – a completat președintele.

Klaus Iohannis a spus că a decis sa promulge legea asigurărilor sociale de stat.

„Pensionarii nu trebuie sa sufere din nou din cauza incompetenței și indiferenței PSD. Reiau solicitarea adresată guvernului și parlamentului: asigurați-vă că finanțarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, sumele corect calculate să fie introduse în buget corect calcultate. Calculele arată că lipsesc circa 1,4 mld de lei pentru acoperirea în integralitate a pensiilor pentru anul curent”.

Declarația președintelui Iohannis poate fi ascultată aici:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.