Confidenţialitate

Preşedintele Iohannis: Nu sunt de acord cu persoanele propuse pentru remanierea Guvernului – AUDIO

“Remanierea este o farsă. Nu are cu nimic de-a face cu agenda românilor. E cauzată de o răfuială din interiorul PSD. E o remaniere neavenită. Pe de altă parte, avem cele trei demisii. Însă, cu cele 3 propuneri nu sunt de acord”, a declarat, marţi seara, şeful statului.

“Persoanele propuse nu sunt pregătite, nu au ţinuta necesară pentru a ocupa aceste posturi. Am avut o discuție telefonică cu doamna premier și am rugat-o fie să vină cu alte propuneri pentru cele 3 portofolii, fie cu propuneri pentru miniștri interimari până când PSD vine cu propuneri acceptabile. A spus că se va gândi și va veni cu o soluție. Nu am discutat de nici un termen. Nu iau act de aceste demisii până nu știu ce persoane vor prelua portofoliile”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a adăugat că dacă se va renunţa la remaniere şi se va încerca o restructurare a Guvernului, în Parlament, va considera că Preşedintele este ocolit în această procedură.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În contextul în care se așteptă o decizie a lui Klaus Iohannis legat de numirea noilor miniștri propuși de PSD în urma remanierii guvernamentale, Viorica Dăncilă ar fi încercat să ia legătura telefonic cu președintele, însă reprezentanții Administrației Prezidențiale i-au transmis premierului că o va suna președintele înapoi.

Premierul Viorica Dăncilă și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit aseară cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Parlament.

Potrivit surselor Hotnews, liderul PSD își dorește să tranșeze subiectul numirii celor trei miniștri înainte de Paște.

În cazul în care președintele nu anunță numirile celor trei miniștri, PSD respectă planul de rezervă și Dragnea îi cere premierului să trimită Parlamentului propunerea de reorganizare a Guvernului.