Președintele Iohannis: L-am desemnat pe ministrul Fifor la conducerea Guvernului

Premierul Mihai Tudose mi-a înaintat demisia și am acceptat-o” – a declarat președintele Klaus Iohannis în prima sa intervenție publică după demisia lui Tudose.

Această situație în care s-a ajuns mă nemulțumește profund și mă îngrijorează. La un an după alegeri, avem deja 2 guverne PSD eșuate. Acum, evident, este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate situația de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, care să după la stabilirea unui nou guvern. Această nesiguranță politică nu trebuie să degenereze într-o instabilitate politică. Totodată, vreau și să previn eventuale urmări economice negative”.

Președintele a anunțat pentru mâine consultări cu partidele politice. ” Voi trimite chiar acum invitaţiile de participare la consultări”

Guvernul a informat luni seara că adresa oficială privind demisia premierului Mihai Tudose va ajunge marţi la Administraţia Prezidenţială.

Mihai Tudose, care a anunțat că își dă demisia după ce partidul i-a retras sprijinul politic, a ținut să-i ducă personal demisia președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit sursei citate, ulterior, preşedintele Klaus Iohannis va emite decretul de vacantare a postului.

De la primele ore, surse PSD au declarat pentru Europa FM că preşedintele Klaus Iohannis nu ar fi de acord cu posibila propunere de premier interimar în persoana lui Paul Stănescu.

A doua propunere a PSD este Mihai Fifor, care ar fi şi acceptat de şeful statului.

Potrivit ministrului Muncii, Lia Olguța vasilescu, PSD mai avea și alte nume vehiculate pentru variantele de premier.

Ea i-a amintit pe Șerban Nicolae, Viorica Băncilă sau Ecaterina Andronescu.

Liviu Dragnea a precizat, luni seara, după demisia anunţată de premierul Mihai Tudose, ca urmare a retragerii sprijinului politic, că a avut „mână proastă” la premieri şi nu va mai face o nouă propunere, această sarcină revenind CEX al PSD, care s-a întrunit din nou în această dimineață.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS