Confidenţialitate

Klaus Iohannis nu ar fi de acord cu Paul Stănescu premier interimar (surse Europa FM)

Preşedintele Klaus Iohannis nu ar fi de acord cu posibila propunere de premier interimar în persoana lui Paul Stănescu – au declarat surse din PSD pentru Europa FM.

A doua propunere a PSD este Mihai Fifor, care ar fi şi acceptat de şeful statului.

Jurnalistul Europa FM, Cristi Citre, transmite că potrivit ministrului Muncii, Lia Olguța vasilescu, mai sunt și alte nume vehiculate pentru variantele de premier. Este vorba despre Șerban Nicolae, Viorica Băncilă sau Ecaterina Andronescu.

Deja au început să sosească liderii PSD la sediul central al partidului din șoseaua Kiseleff pentru ședința în care urmează să facă nominalizările pentru premierul interimar.

Liviu Dragnea a precizat, luni seara, după demisia anunţată de premierul Mihai Tudose, ca urmare a retragerii sprijinului politic, că a avut „mână proastă” la premieri şi nu va mai face o nouă propunere.

Cine este Paul Stănescu, actual vicepremier și ministru al dezvoltării, care pare să fie prima propunere a PSD pentru a prelua interimatul la șefia guvernului.

El gestionează ministerul cu cel mai mare buget din Romania, care distribuie banii din bugetul national către primării și consilii județene.

Senatorul Paul Stănescu, în vârstă de 60 ani, este preşedintele PSD Olt. El a condus Consiliul Judeţean Olt timp de opt ani.

Stănescu ar fi vizat de o anchetă DNA privind plăţi presupus ilegale ce ar fi fost efectuate de Consiliul Judeţean Olt către un club de fotbal local.

Iniţial, dosarul a fost închis, însă în 2015, instanţa a decis redeschiderea cauzei, fiind făcute cercetări in rem.

Paul Stănescu pare să fi avut grijă de familia sa care a avut acces la mai multe funcţii publice.

Soţia sa a devenit în primăvară consiliera ministrului Educaţiei.

Cuscra lor a fost numită inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, funcţie pe care o deţine şi acum. Fratele lui Paul Stănescu este deputat PSD. Nici tatăl senatorului nu este străin de politică.

El a condus o comună din judeţul Olt din 2004 până în 2016, când a împlinit vârsta de 75 ani.

Paul Stănescu este absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova şi al unui curs de management economic.

Anterior funcţiilor politice, el a fost director al Fabricii de conserve Caracal, apoi director al IAS Studina, precum şi director Agromec Vişina.