Președintele Iohannis: În urma acestui rezultat, guvernul PSD trebuie să plece!

Șeful statului a salutat, duminică seara, rezultatele obținute de PNL și USR-PLUS în alegerile europarlamentare.

În opinia lui Klaus Iohannis, scorul obținut de PSD este consecința ultimilor ani de guvernare.

De aceea, președintele declară că actuala guvernare “trebuie să plece!”.

Klaus Iohannis spune că participarea la votul de la alegerile europarlamentare și la referendumul pe Justiție este “una senzațională”, precizând că referendumul “a trecut cu brio”.

„Bună seara, dragi români, sunteţi fantastici, vă felicit! Participarea este senzaţională. Avem în jur de 50% prezenţă la europarlamentare, şi în jur de 40% la referendum. Dragi români, vă mulţumesc, aţi dat un vot clar, ferm, care nu poate fi ignorat de niciun politician în România. Referendumul a trecut cu brio. Aşadar, dragi români, aţi votat clar şi ferm pentru o politică corectă, pentru o justiţie independentă, pentru o bună guvernare pentru români şi pentru România. Vă mulţumesc pentru această participare la referendumul pe care l-am convocat”, a spus preşedintele.

Potrivit rezultatelor sondajului realizat la ieșirea de la urne de de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) și Grupul de Studii Socio-Comportamentale – Avangarde, prezentat de Antena 3, primul loc în opțiunile de vot pentru europarlamentare este ocupat de două partide cu același procent 25.8% – PSD și PNL.

Pe locul 3 în opțiunile de vot este Alianța 2020- USR-PLUS 23.9%

Știrea se actualizează

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS