Confidenţialitate

Preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea: “Nu putem să ne prefacem că nu vedem când sămânţa neîncrederii a fost sădită şi începe să dea roade” – VIDEO

La prezentarea Raportului anual de activitate al Direcției Naționale Anticorupție pentru anul 2017, la Sala de Marmură a Cercului Militar Național din București, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, a spus că trebuie observate problemele din sistem, care creează suspiciune şi neîncredere.

„Eu cred că este momentul ca, înlăturând tot ce este minciună şi manipulare în spaţiul public, să observăm obiectiv cauzele din interiorul sistemului nostru, care creează suspciune şi neîncredere şi să le înlăturăm. Mă refer în general la justiţiei. Nu putem să ne prefacem că nu vedem când sămânţa neîncrederii a fost sădită şi începe să dea roade. Mi-aş dori ca atacurile din ultima perioadă să nu-i intimedeze pe cei care luptă pentru justiţie. Doar o societate curată este cheia succesului spre democraţie şi modernitate”, a spus Cristina Tarcea.

Deşi suntem la un moment de bilanţ în care se spun vorbe frumoase, nu putem să nu recunoaştem că justiţia trece printr-o perioadă de criză, indusă sau nu. Trebuie să conştientizăm asta. Petnru că trăim un moment în care România întreagă parcurge un curs intensiv de Drept, predat de persoane care au interese în soluţionarea propriilor cauze şi care nu au absolvit cursurile unei facultăţi de Drept”, a mai declarat Cristina Tarcea.