Președintele FRB, Horia Păun, după EuroBasket 2017: “A fost o experiență pozitivă”

Conducerea federației române de baschet speră ca Europeanul masculin găzduit de Sala Polivalentă din Cluj să reprezinte un nou început pentru baschetul românesc.

Președintele forului, Horia Păun, a vorbit la Europa FM despre grupa în care naționala “vulturilor” a avut ocazia unor confruntări cu unele dintre cele mai vedete ale acestui sport:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România a întîlnit la Cluj campioana europeană en-titre, Spania – echipă cu 7 jucători din NBA în lot, în frunte cu frații Pau și Marc Gasol. Din grupa C au mai făcut parte Croația, Cehia, Ungaria și Muntenegru iar tricolorii au terminat pe ultimul loc, fără nicio victorie.
Horia Păun crede ca “vulturii” au avut probleme în ceea ce privește constanța nivelului de joc și spune că după partidele de la Cluj la națională va începe un proces de reconstrucție, în vederea următoarei ediții a Campionatului European:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele federației române de baschet și despre naturalizarea americanului Giordan Watson, care a primit cetățenia prea tîrziu și nu a putut fi folosit în meciurile de la Cluj:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Datorită organizării EuroBasket, România va evolua în premieră în preliminariile Campionatului Mondial din China. În campania pentru turneul final din 2019, naționala “vulturilor” va juca în grupa D, alături de Croația, Italia și o echipă venită din calificări.

Preliminariile debutează în luna noiembrie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS