Președintele  Camerei Deputaților Valeriu Zgonea ar putea să rămână astăzi fără funcție

La ora 14 are loc ședința biroului permanent iar pe ordinea de zi se va afla și punctul de vedere al Comisiei pentru Statut, potrivit căruia funcția de președinte al forului este pierdută automat în momentul pierderii susținerii politice,  cum s-a întamplat în cazul lui Zgonea după excluderea sa din PSD.

 

Social Democrații au încercat prin mai multe variante revocarea din funcție a președintelui Camerei Deputaților.

Potrivit PSD, acest lucru poate fi făcut printr-o interpretare a Statutului care prevede că orice funcție devine vacantă în momnentul pierderii sprijinului politic, inclusiv cea de președinte al forului.

Acest lucru a fost stabilit și în punctul de vedere al Comisiei pentru Statut, document discutate de conducerea Parlamentului și transmis Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Valeriu Zgonea contestă această interpretare şi dă de înţeles că orice tentativă de schimbare a sa din funcţie necesită un vot în plenul Camerei Deputaţilor

Potrivit secretarului Camerei Deputaților, în ședința de astăzi a Biroului Permanent se va lua act direct de faptul că Valeriu Zgonea a pierdut funcția de președinte al forului, ca urmare a excluderii din PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS