Confidenţialitate

Președintele Asociației Orașelor: „Premierul nu crede că e „normală” creșterea facturilor la energie din școli, ne-a cerut o analiză mai detaliată” | AUDIO

Nicolae Ciucă nu crede că au crescut facturile la utilități în instituțiile publice și le-a cerut primarilor o analiză a costurilor energiei. Edilii au încercat să-l convingă pe premier să le aloce mai mulți bani, pentru că urmează, spun ei, o iarnă grea și se tem că nu vor mai avea bani pentru agentul termic.

Președintele Asociației Orașelor din România, Adrian Teban:

„Pentru partea cu utilitățile, respectiv energia pentru încălzire a clădirilor școlare domnul prim-ministru ne-a solicitat-o analiză mai detaliată în ceea ce privește de unde vin aceste costuri pentru că dumnealui nu crede normal creșterea acestor facturi și o să facem o analiză în perioada următoare știind că nu sunt suficienți banii care-i primim de la guvern pentru cheltuieli materiale. Am solicitat suplimentare acestor fonduri, din evaloarea noastră se acopere doar jumătate din cheltuielile bugetare pe acest capitol, jumătate trebuie suportate din bugetul local.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, la solicitarea primarilor de orașe, Nicolae Ciucă a cerut Ministerului de Finanțe să analizeze posibilitatea amânarii aplicării unor prevederi din noul Cod Fiscal.

„Nu este timp suficient pentru primării ca să pregătească, de exemplu, schimbările privind impozitarea proprietăților imobiliare”, spune președintele Asociației Orașelor din România, Adrian Teban:

„Din evaluarea noastră este imposibil să ne încadrăm până la 1 ianuarie cu actualizarea bazelor de date din orașe și fiecare contribuabil cu ce tip de clădire, proprietate are este un termen foarte scurt și am cerut prorogarea cu un an de zile cel puțin. A răspuns că vor face analiza respectivă cu reprezentanții Ministerului de Finanțe și vom primi un răspuns.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Primarii cer dublarea sumelor de la guvern pentru plata utilităților la instituțiile publice | AUDIO