Președintele ASF: Sunt bani suficienți pentru plata despăgubirilor la ASTRA

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, susține că sunt bani pentru plata despăgubirilor la ASTRA, companie intrată în faliment.

“Sigur că există bani, sunt numai chestiuni de procedură de verificare a daunelor, de aprobare a nivelului de compensare şi de plată efectivă. Noi deja am început să preluăm dosarele de la ASTRA. Noi avem comandamente în fiecare zi cu situaţia, monitorizăm cererile şi situaţiile de la service, de la asiguraţi, cât şi de la ASTRA. Am început să angajăm evaluatori şi ne organizăm reţeaua în toată ţara. Nu vom putea, însă să facem plata efectivă până când nu se declară falimentul societăţii, dar administrăm dosarele, le culegem, le aprobăm şi când avem posibilitatea să le plătim, le şi plătim. Nu avem probleme de resurse”, a spus Negriţoiu, citat de agenția Mediafax.

Potrivit oficialului, nu este o situaţie mai rea acum la ASTRA, existând reclamaţii şi înainte pentru plata despăgubirilor.

“Aveam reclamaţii şi înainte la ASTRA, aveam întârzieri la plata despăgubirilor, noi încercăm să le accelerăm să intrăm în ritm şi să le plătim cât mai repede. Bani sunt suficienţi. Oamenii sau serviceuri-le nu trebuie să îşi facă griji cu privire la asta pentru că bani sunt suficienţi”, a precizat Negriţoiu.

Preşedintele ASF a adăugat că nu vede niciun motiv pentru unii asiguratori să crească preţul la poliţele RCA.

“Impactul acestei situaţii a ASTRA nu este de natură să crească costurile pentru că noi banii îi avem. Vom avea grijă ca să nu se speculeze această situaţie din motive subiective”, a explicat Negriţoiu.

Astra Asigurări a intrat în faliment, după ce compania nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital, despăgubirile urmând să fie acordate de Fondul de Garantare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS