Confidenţialitate

Președintele a semnat decretul pentru eliberarea din funcție a procurorului-șef al DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru eliberarea din funcția de procuror-șef al DIICOT a lui Felix Bănilă, informează Administrația Prezidențială.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 2 octombrie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror-şef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului Oliver-Felix Bănilă – demisie”, arată anunțul Administrației Prezidențiale.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat că și-a depus demisia de onoare la Ministerul Justiției, decizie luată în urma discuțiilor cu ministrul Justiției și cu procurorul general. Bănilă consideră că demisia este necesară astfel încât colegii săi să lucreze într-un climat lipsit de presiune.

Anterior, ministrul Justiției Ana Birchall anunțase că a primit demisia lui Felix Bănilă din funcția de șef al DIICOT și a înaintat-o, deja, președintelui Klaus Iohannis, pentru a emite decret de eliberare din funcție.

Klaus Iohannis a solicitat, luni, demisia lui Felix Bănila din funcția de procuror-șef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.