Confidenţialitate

Presa israeliană: Oligarhul moldovean Ilan Șor promovează mesaje de propagandă „cocoțat pe o canapea undeva în Israel” | AUDIO

Oligarhul moldovean Ilan Șor își promovează mesajele de propagandă „cocoțat pe o canapea undeva în Israel” – este descriea făcută de presa israeliană. Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de închisoare în Moldova pentru că ar fi furat un miliard de dolari, iar în prezent este acuzat că dirijează din Israel acțiunile pro-ruse din Moldova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prezența oligarhului pro-rus Ilan Șor a devenit incomodă pentru Israel, relatează publicația Jewish Telegraphic Agency. Cu toate acestea, cererea de extrădate înaintată de Republica Moldova către Israel încă așteaptă răspuns.

Într-un text amplu despre oligarhul fugar, presa din Isreal scrie „Ilan Șor, cocoțat pe o canapea undeva în Israel, promovează mesajele sale pro-ruse în timp ce se ascunde de justiția de la Chișinău” – am încheiat citatul.

Într-un videoclip publicat online, Șor a denunțat acuzațiile care au dus la comndamnarea sa la 15 ani de închisoare în Republica Moldova pentru că a furat 1 miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc.

Oligarhul fugar, care are și cetățenie israeliană, susține că verdictul a fost „o răzbunare” și afirmă că sentința va fi anulată după schimbarea regimului actual de la Chișinău.

Multe voci de la Chișinău susțin că Ilan Șor, cu sprijinul Rusiei, a organizat proteste regulate la Chișinău și a răspândit dezinformări.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Șeful NATO vizitează Ucraina pentru prima dată de la începutul invaziei rusești | FOTO