Confidenţialitate

Presa internaţională scrie din nou despre protestele de la București. Publicaţiile evocă momentul formării tricolorului

 

Mii de români au protestat duminică la Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării faţă de Guvernul social-democrat care a încercat la începutul lunii să slăbească lupta anticorupţie, scrie Reuters. Cel puţin 50.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei, cu pancarte pe care scria “Rezist”. La ora 21, au ridicat hârtii colorate pentru a forma un drapel imens.

Associated Press notează că mulţimea strânsă în Piaţa Victoriei a marcat a 13-a seară consecutivă de manifestaţii anti-guvernamentale. Şi jurnaliştii americani amintesc că oamenii au format un drapel enorm al României.

“Albastru, galben, roşu: zeci de mii de manifestanţi au format duminică, la Bucureşti, un drapel românesc imens, luminat de telefoanele mobile, pentru a cere demisia Guvernului pe care îl acuză de subminarea luptei anticorupţie”, scrie agenţia France Presse.

New York Times comentează că manifestaţia este un semnal puternic al neliniştii rezistente din ţară şi al faptului că o mare parte din populaţie şi-au pierdut încrederea în noul Guvern.

The Guardian atrage atenţia că demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, nu a liniştit strada, iar BBC News a publicat imagini cu drapelul format de manifestanţi.

FOTO: Octav Drăgan