Confidenţialitate

Presa internaţională salută triumful Simonei Halep la Roland Garros

Presa internaţională a salutat titlul câştigat de jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, la Roland Garros, primul de Mare Şlem din palmaresul său, notează Agerpres.

Site-ul oficial al turneului parizian îi dedică mai multe articole, unul dintre acestea având titlul ”Halep alungă fantomele”, făcând referire la cele trei finale anterioare de Grand Slam pierdute, două la Roland Garros şi una la Australian Open.

Românca este citată în mai multe rânduri, spunând ”Voi păstra (acest succes) în inima mea” şi ”e totul real acum”.

Site-ul circuitului profesionist feminin (WTA) scrie că ”Halep ridică primul trofeu de Mare Şlem, la Roland Garros”. În alt articol, Halep declară: ”de când avea 14 ani visez la aceste momente”.

”L’Equipe” vorbeşte despre ”consacrarea” Simonei Halep: ”Simona Halep a câştigat sâmbătă primul său titlu de Mare Şlem, după trei eşecuri în finală, învingând-o pe Sloane Stephens (3-6, 6-4, 6-1), în finală la Roland Garros”.

BBC relatează, la rândul său, că Simona Halep a câştigat ”în cele din urmă” primul său titlu de Grand Slam, ”cu o revenire curajoasă în faţa americancei Sloane Stephens”.

New York Times scrie că ”Simona Halep a spart gheaţa la Openul Franţei, câştigând primul său titlu major”.

La rândul său, Washington Post relatează că ”Liderul mondial român a arătat determinare şi a reuşit să câştige primul său titlu de Mare Şlem”.

Gazzetta dello Sport titrează: ”Roland Garros: Halep, finalmente. Primul Slam al numărului 1 mondial. Românca, la a treia finală pariziană, o învinge în finală pe americanca Stephens şi îşi adjudecă, remontând, primul Grand Slam al carierei. La 40 de ani de la conaţionala sa Ruzici”.

Publicaţia spaniolă ”Marca” scrie ”Halep revine în meciul cu Stephens şi sărută primul său Grand Slam”. Ibericii mai scriu că Halep este ”a doua româncă ce ia titlul după Virginia Ruzici în 1978”, iar ”Nadia Comăneci, femeia de nota 10 din gimnastică, a fost prezentă în tribună”.

”Halep – triumfătoare la French Open”, relatează cotidianul german Bild, remarcând că la a treia încercare românca a reuşit.

Agenţia germană DPA transmite că ”Visul a devenit realitate pentru Halep în fantezia French Open”.

France Presse scrie că ”În sfârşit, Simona Halep s-a încoronat”, citând-o pe româncă spunând că ”un număr unu mondial fără un Grand Slam era un sentiment de neîmplinire”.

Xinhua notează că Halep a câştigat primul său titlu de Mare Şlem la Roland Garros, iar AP subliniază că ”Halep şi-a îndeplinit visul primului titlu de Mare Şlem după o revenire pasionantă la Openul Franţei”.