Confidenţialitate

Presa din Ucraina: „Ajutorul României pentru Ucraina merită mai multă recunoaștere”. România, lăudată pentru sprijinul acordat ucrainenilor | AUDIO

Presa din Ucraina laudă România pentru spijinul oferit în ultimele luni, de la începutul războiului. Publicația Kiev Post scrie că România este una dintre principalele țări de tranzit pentru livrarea de armament și echipament militar venit sub formă de ajutor din Statele Unite, iar acest lucru nu trebuie minimalizat.

În primul rând, amintește publicația, România este a treia cea mai mare țară de tranzit pentru livrarea de armament și echipament militar către Ucraina.

Apoi, autoritățile de la București au dat tot sprijinul pentru integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană. Mai mult – scrie Kiev Post – pentru a furniza Ucrainei arme letale din rezervele armatei române, Ministerul Apărării de la București și-a amendat reglementările pentru a permite livrarea de arme și către țări non-NATO.

Pe lângă muniție, veste antiglonț și căști militare, România livrează Ucrainei inclusiv combustibili, echipament medical și dezinfectanți. Camioane întregi de ajutoare umanitare ajung în Ucraina în mod regulat din România.

Nu este neglijat nici ajutorul dat refugiaților ucraineni. Nici faptul că sistemul sanitar din România și-a arătat deschiderea pentru tratarea soldaților ucraineni.

Evenimente de caritate și de strângere de fonduri, și – nu în ultimul rând – spijinul pentru transportarea cerealelor din Ucraina sau pentru deminarea Mării Negre. România merită o recunoaștere mai mare – scrie presa din țara vecină.

Articolele apar după vizita președintelui Iohannis la Kiev, de săptămâna trecută. Dar și după ce România a fost criticată – inclusiv în presa de la București – că ar face prea puțin pentru vecinii ucraineni.

Sursa foto: Presidency

Citește și: Ziua 119 de război în Ucraina: Luptele se concentrează asupra regiunilor Harkov și Lugansk. Putin se declară „mândru” de soldații ruși

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.