Confidenţialitate

Visarion Alexa nu mai are dreptul să slujească în Biserică. Preotul a recunoscut fapta incriminată | AUDIO

Preotul Visarion Alexa nu mai are dreptul să slujească în Biserică. Arhiepiscopia Bucureștilor i-a retras acest drept. De-asemenea, i-a fost retrasă funcția de paroh. Măsurile vin la aproape o săptămână după ce preotul Visarion Alexa a fost acuzat de hărțuirea sexual a unei enoriașe. Poliția cercetează acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivi unui comunicat, Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declarație personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații.

Până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească Arhiepiscopia i-a interzis preotuluiVisarion Aexa să mai oficieze slujbe. De-asemenea, i-a retras funcția de paroh și nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține.

După pronunțarea instanței, vor urma și alte sancțiuni pe linie bisericească – anunță Arhiepiscopia, sancțiuni direct proporționale cu gravitatea faptelor.

Reamintim că Judecătoria Sectorului 6 a decis sâmbătă seară să îl pună pe Visarion Alexa sub control preventiv pentru 60 de zile. Decizia nu e definitivă, astfel că preotul a contestat-o.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Acuzat de agresiune sexuală, preotul Visarion Alexa este cercetat în libertate condiționată | AUDIO