Confidenţialitate

Preotul Vasile Ioana: Preoția nu înseamnă doar să faci vecernii și utrenii, ci să iubești oamenii | VIDEO

Preotul Vasile Ioana a fost invitat într-o ediție specială de Vinerea Mare a emisiunii România în Direct. Parohul bisericii „Sfântul Nicolae dintr-o zi” a vorbit la Europa FM despre ce înseamnă să fii preot: „Preoția nu înseamnă doar să faci vecernii și utrenii, preoția înseamnă să iubești oamenii și să le vorbești tot timpul despre Dumnezeu”.

„Românii au un senzor: ei simt când există un preot cu har undeva, îl cauți, îl găsești și-ți spune două vorbe, îți dă un răspuns și rămâi cu răspunsul acela și-l duci cu tine. Cam asta a fost o pleiadă de mari duhovnici în România care nu mai este azi”, a spus preotul Vasile Ioana la Europa FM.

Preotul Vasile Ioana: „Bunicul a spus: <<Tată, în casa noastră este loc de rugăciune>>”

„Am simțit bucurie, eu plecând dintr-o casă în care era urât și neplăcut și înjurături… și când am ajuns la bunicul, bunicul a spus: <<tată, în casa noastră este loc de rugăciune>>.
Făceam acatistul lui Iisus, citeam viața sfântului din ziua aia, vorbeam despre Dumnezeu, era o atmosferă anume și era un firesc.

Iar eu am intrat în acest firesc cu mare bucurie. M-am dus către seminarul teologic – am fost șocat să văd că jumătate dintre colegi nu țineau post sau… Nu era așa practicați, să trăiască credința”, a mai povestit părintele Vasile Ioana.

„Ceea ce spui să și faci pentru că dacă nu faci: mesajul meu este zero. Omul simte. Este senzorul smereniei pe care românul îl simte. Când tu spui ceva ceea ce tu nu faci, ai greșit”, a mai spus preotul Vasile Ioana la Europa FM.

Urmărește aici întreaga emisiune „România în Direct”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Preotul Vasile Ioana: „Nu venim la biserică să ne meargă mai bine. Este greșit. Noi în biserică asumăm crucea” | VIDEO