Confidenţialitate

Preotul Vasile Ioana: Crești un copil pentru el, nu pentru tine, nu să aibă grijă de tine la bătrânețe | VIDEO

Preotul Vasile Ioana a fost invitat într-o ediție specială de Vinerea Mare a emisiunii România în Direct. Parohul bisericii „Sfântul Nicolae dintr-o zi” a explicat că „În creștere nu este despre tine ca părinte, este despre el ca și copil”.

Întrebat de Cătălin Striblea dacă este greșit să aștepți de la un copil să aibă grijă de tine la bătrânețe, preotul Vasile Ioana a spus că: „Nu, dar dacă tu îl crești pentru asta e greșit. Tu îl crești pentru el, ca să-i fie lui bine. Dacă el, desigur, cu recunoștință vine și are grijă de tine o face pentru că se bucură să te întâlnească, nu de obligație. În creștere nu este despre tine ca părinte, este despre el ca și copil”.

Preotul Vasile Ioana: „Smerenia este când celălalt se simte bine în prezența ta”

Preotul Vasile Ioana: „Dacă ar fi să rămânem la smerenie, omul smerit îl ajută pe interlocutor să se simtă minunat. Smerenia este când celălalt se simte bine în prezența ta”.

Preotul Vasile Ioana: „Smerenia este un cumul de lucruri, înseamnă ca celălalt să aibă un confort, să se simtă bine, să nu se simtă inconfortabil în prezența ta”.

Urmărește aici întreaga emisiune „România în Direct”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Preotul Vasile Ioana: „Nu venim la biserică să ne meargă mai bine. Este greșit. Noi în biserică asumăm crucea” | VIDEO