Confidenţialitate

Preot, la România în Direct: Protocolul încheiat între MAI și BOR a complicat lucrurile. Nu trebuia să se facă atâta caz | AUDIO

Protocolul incheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română a complicat și mai mult lucrurile, este părerea unui preot din țară care respectă interdicțiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus.

Părintele Teodor a intrat telefonic în emisiunea România în Direct și a spus că există soluții pentru credincioșii care iși doresc să ia Lumină și pâine sfințită de Paște.

“Probabil că în comunitățile foarte mari cum sunt orașele s-ar crea aglomerație în lăcașurile de cult. Se puteau găsi alte metode indirecte de a distribui Paștile. Aceste prescuri se pot ambala, pot fi lăsate la magazin, puteau fi agățate în poartă, dar nu trebuia să se facă atâta caz”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Parintele Teodor slujeste într-o parohie de la țară și spune că în această perioadă ține legătura cu enoriașii prin telefon.

Ba chiar îi ajuta dacă au nevoie de ceva, dat fiind ca sunt oameni în vârstă care au copiii plecați în străinătate. Cum va fi Paștele anul acesta pentru ei?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.