Confidenţialitate

Premiile Oscar 2019: Câte filme s-au înscris în categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”

Anul aceasta, la premiile Oscar, s-a înscris un număr mai mic de filme la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, faţă de anul 2017 când în competiţie au intrat 92 de propuneri.

Optzeci şi şapte de filme concurează la cea de-a 91-a ediţie a Premiilor Oscar, a anunţat Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice.

În această cursă au intrat pentru prima dată Malawi şi Niger.

Filmul mexican “Roma”, câştigătorul trofeului Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia, lungmetrajul japonez “Shoplifters”, recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes şi povestea de dragoste poloneză “Cold War”, semnată de Pawel Pawlikowski, care a primit premiul pentru “cel mai bun regizor” la Cannes, figurează printre favoritele acestei categorii.

Nominalizările pentru cea de-a 91-a ediţie a Premiilor Oscar vor fi anunţate 22 ianuarie 2019, iar ceremonia de decernare a râvnitelor distincţii este programată pentru data 24 februarie 2019, la Dolby Theatre din Hollywood.

Filmul “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude, a fost desemnat propunerea României pentru o nominalizare la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019.