Confidenţialitate

Premiile Oscar: Din 2026 se vor face nominalizări la o nouă categorie | AUDIO

Premiile Oscar vor avea o nouă categorie începând din 2026. Directorii de casting vor primi și ei râvnita statuetă pentru cea mai bună distribuție dintr-un film artistic. Demersurile de creare a unui Oscar care să le recunoască activitatea se desfăşoară de mai mulţi ani la Hollywood.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorii de casting reprezintă o piesă cheie în realizarea unui film, existenţa lor fiind necesară pentru a asigura geneza unui nou proiect cinematografic, a explicat preşedinta Academiei de Film americană, instituţia care decernează premiile Oscar.

Academia a înființat o filială de directori de casting în 2013 care are aproape 160 de membri. Aproape un deceniu mai târziu, vor fi premiați cei mai buni dintre ei.

Nu a fost precizat dacă premiul pentru cea mai bună distribuţie va fi prezentat în direct în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar.

Această nouă statuetă marchează prima extindere a prestigioaselor premii americane de la crearea premiului Oscar pentru cel mai bun film de animaţie în 2001.

Cascadorii încearcă să obţină, de asemenea, înfiinţarea unei statuete care să le fie dedicată.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Turnul Eiffel construit din 700.000 de chibrituri în 8 ani, omologat în Cartea Recordurilor după ce a fost respins inițial din cauza bețișoarelor utilizate | VIDEO