Premierul Viorica Dăncilă merge în vizită la Vatican, unde va fi primită de Papa Francisc

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va pleca joi după-amiază într-o vizită la Vatican, unde va fi primită în audienţă de Papa Francisc.

„În această după-amiază, voi pleca într-o vizită la Vatican, unde voi fi primită în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc. Vizita la Vatican este pe fondul bunelor relaţii bilaterale dintre România şi Vatican”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vizita prim-ministrului Viorica Dăncilă la Vatican va avea loc în perioada 10 – 13 mai, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, în 11 mai, Dăncilă va fi primită în audienţă de Papa Francisc, în continuare fiind programată o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat.

Viorica Dăncilă va mai avea întâlniri cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, şi cu preşedintele Comunităţii Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.

„Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relaţii bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sfântul Scaun printr-o serie de manifestări culturale şi academice de ţinută”, se spune în comunicat.

Programul vizitei va include o întâlnire cu studenţii români care studiază în universităţile pontificale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS