Premierul Tudose vrea o ‘miniremaniere’ guvernamentală | Vizaţi sunt ‘cel puţin doi miniştri’

Într-o dezbatere tv, premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, că îşi doreşte o ‘miniremaniere’ guvernamentală.

Şeful executivului a adăugat că, săptămâna aceasta, va lua o decizie cu privire la plecarea unor miniştri.

‘Nu iese nimeni la pensie din această funcţie şi prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci’ a precizat Tudose la Antena 3, comentând un sondaj care indică o scădere a încrederii în activitatea guvernului său.

Potrivit lui, nu se poate guverna ‘cu forţa’.

Mihai Tudose a admis, totodată, că a vorbit, într-un grup restrâns de persoane, despre posibilitatea de a-şi dea demisia.

‘Dacă tot facem un reset la partea de imagine şi de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt încă cel puţin doi miniştri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul. (…) O miniremaniere’, a adăugat şeful executivului.

‘Sunt trei [miniştri – n.r] care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeană’, a explicat Mihai Tudose.

Vicepremierul Sevil Shaaideh şi ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, sunt vizate de ancheta anticorupţie privind trecerea insulei Belina şi a braţului Pavel din administrarea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman, care le-a cedat, ulterior, firmei TelDrum, apropiată de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Ministru pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie este suspectat de trucarea unui concurs de angajare a unor funcţionari.

Premierul doreşte să fie stabilite foarte clar relaţiile dintre partid şi Guvern.

Întrebat dacă relaţiile dintre PSD şi cabinetul său sunt corecte, Mihai Tudose  s-a limitat să spună că acestea pot fi ‘îmbunătăţite’.

În iunie, după un conflict cu Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu era nevoit să renunţe la guvernare, rămas fără sprijinul politic al PSD-ALDE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS