Premierul Tudose, despre protestele de stradă: N-am nicio nelinişte!

Premierul Mihai Tudose susţine că protestele de stradă din ultimele săptămâni sunt ‘un mod democratic’ de manifestare, atunci când sunt civilizate.

‘N-am nicio nelinişte! Este un mod democratic de a te manifesta. Atâta timp cât protestul este civilizat (…) Nu înţeleg de ce doi oameni stau tot timpul şi folosesc un megafon, dar asta este altceva. Au ocupat zona, (…) e în regulă’, a declarat şeful executivului, invitat la TVR 1.

Întrebat dacă a discutat cu protestatarii pentru a afla care sunt nemulţumirile acestuia, premierul a răspuns: ‘N-am încercat (…) E pe principiul orice pretext e suficient de bun’.

Premierul a menţionat că va ţine cont de toate punctele de vedere exprimate faţă de intenţia de modificare a legilor Justiţiei.

‘Domnul Tudorel Toader a avut o rundă lungă, foarte lungă de consultări cu toţi actorii implicaţi în acest proces. Apoi domnul Tudorel Toader a sintetizat discuţiile. Apoi domnul Tudorel Toader a fost la Bruxelles. După acest lucru, a ieşit public şi a comunicat sinteza. După ce a ieşit public, a ieşit scandal, fiindcă bineînţeles că unii s-au grăbit să comenteze, ca şi cum erau făcute deja. Apoi le-a trimis la CSM, loc unde se află şi acum. Când o veni şi de acolo avizul, părerea, opinia, de-abia apoi le va înainta către Guvern şi vor fi în dezbatere publică (…) Vom ţine cont de toţi cei care au ceva de spus şi au calitate procesuală’, a adăugat Tudose, amintind că – după aprobarea guvernului – proiectul va ajunge în legislativ pentru dezbatere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS