Confidenţialitate

Premierul respinge scenariul remanierii

Premierul a respins, sâmbătă, ideea unei remanieri guvernamentale, scenariu vehiculat de unele surse politice.

“Nu există nici cea mai mică discuţie despre o remaniere. Toţi miniştrii sunt implicaţi la maximum în această luptă împotriva epidemiei şi pentru a repune în mişcare economia românească şi pentru a asigura o relansare economică rapidă”, a precizat Ludovic Orban la România TV.

Surse politice liberale au declarat, vineri, pentru Mediafax, că Marcel Vela urmează să fie schimbat de la conducerea Ministerului de Interne, în urma conflictului pe care acesta l-a avut cu premierul Ludovic Orban şi președintele Klaus Iohannis, în perioada sărbătorilor pascale.

Atunci, ministrul a semnat un controversat protocol cu Biserica Ortodoxă, prin care angajaţii Internelor urmau să împartă lumină în noaptea de Paşte, împreună cu alţi voluntari ai bisericii.

Înțelegerea a fost modificată, însă, după o intervenţie dură a şefului statului.

Totodată, Monica Anisie ar urma să fie schimbată de la conducerea Ministerului Educaţiei, din cauza „bâlbelor” comise în gestionarea învăţământului de la distanţă.

Un alt ministru care ar urma să fie demis, potrivit acelorași surse, este cel al Lucărilor Publice. Ion Ştefan a fost acuzat că şi-ar fi angajat rudele în sistemul bugetar.

Ministrul s-a aflat în atenţia presei şi când a spus că are o casă mare, de aproape 1.000 mp, deoarece constructorul ar fi greşit o grindă şi aşa s-a trezit cu un etaj în loc de mansardă.