Premierul Ponta admite că s-a gândit la demisie

Victor Ponta a admis, în această seară, într-o emisiune tv, că s-a gândit să demisioneze imediat după vizita la DNA de vinerea trecută, precizând că i-a transmis ulterior acest lucru preşedintelui Klaus Iohannis, în întâlnirea avută în acea zi.

 

Preşedintele PSD a explicat de ce a decis să nu renunţe la funcţie în ciuda acuzaţiilor de corupţie ce îi sunt aduse: “Am luat-o în calcul  (varianta demisiei, n.r) imediat după ce m-am întâlnit cu procurorul şi i-am spus chestia asta şi preşedintelui, cu care am vorbit imediat după. Da, pentru mine strict personal e varianta cea mai bună. Când aud asta, cu cariera politică… Nu, acum, ce vorba de carieră politică, aici e vorba de viaţa mea şi a familiei mele”.

Victor Ponta consideră că nu poţi ocupa  funcţia de prim-ministru “dacă te interesează numai de tine şi de cei din jur”.

Anterior, premierul a declarat pentru jurnaliştii străini că a luat în considerare demisia, dar a decis să rămână în funcţie pentru a asigura stabilitatea politică.

Plenul Camerei Deputaților a respins solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese. Procurorii îl acuză pe premier că l-a numit pe Dan Şova în cabinetul său, în trecut primind foloase necuvenite de la acesta. 231 de deputați au votat ”pentru” respingerea urmăririi penale și 120 ”împotrivă”.

Victor Ponta este deja urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS