Confidenţialitate

Premierul Orban: Suntem hotărâți să găsim soluții de schimbare a legislației de funcționare a CCR | AUDIO

Premierul Ludovic Orban declară că se ia în calcul modificarea prevederilor după care funcționează Curtea Constituțională.

”Această decizie este aproape un îndemn la anarhie, la nerespectarea legilor.

Suntem din ce în ce mai hotărâți să găsim soluții pentru a schimba prevederile constituționale care reglementează activitatea Curții Constituționale pentru că este clar că trebuie schimbate dacă au dus la o asemenea componență a CCR care să transforme Curtea într-un inamic al Constituției”, spune premierul Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum ar putea fi modificate însă regulile de funcționare a CCR, explică profesorul de Drept Vlad Soare:

“Avem varianta revizuirii Constituției și putem vorbi despre o restructurare a CCR și o regândire a modalității în care funcționează Curtea. La final implică și un referendum. Mai avem varianta modificării Legii 47/1992, cu condiția să nu contravină modificările cu dispozițiile constituționale ce privesc CCR”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională OUG prin care au fost majorate amenzile pentru încălcarea Ordonanțelor Militare.

Sesizarea a fost depusă de Avocatul Poporului. Acum, amenzile vor putea fi anulate, însă numai după contestarea în instanță.