Confidenţialitate

Premierul Nicolae Ciucă spune că nu se impune carantina națională, dar vor fi mai multe controale

Guvernul prelungește starea de alertă în România, cu încă 30 de zile, până la 14 ianuarie. Nu se impune carantina naţională, a declarat premierul interimar Nicolae Ciucă în deschiderea şedinţei de guvern. Dar vor fi intensificate controalele, avertizează Ciucă.

Cel puțin până la mijlocul lunii ianuarie, rămân obligatorii purtarea măștilor de protecție în public, regulile de distanțare iar ieșirea de casă noaptea se va putea face doar cu declaraţie pe propria răspundere şi doar pentru urgenţe medicale sau pentru a merge la serviciu.

În consecință, rămân interzise petrecerile de sărbători.

Premierul interimar cere poliției și inspectorilor sanitari să intensifice controalele pentru a ţine epidemia sub control.

ANSVSA şi Ministerul de Interne vor face controale în pieţele proaspăt deschise, astfel a mai anunţat Nicolae Ciucă.

Iar spitalele din toata ţara vor primi aparate suplimentare de oxigen pentru bolnavii de coronavirus, a anunţat şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Separat de hotărârea de guvern, printr-un alt ordin, Ministerul Sănătății va stabili cum se va putea urca pe munte cu telecabina. Cel mai probabil, numărul celor care vor urma odată cu acest mijloc va fi redus la jumătate din capacitate, așa cum au propus de altfel operatorii de transport pe cablu.