Confidenţialitate

Premierul Mihai Tudose, atac la adresa băncilor: ”Terente era copil pe lângă voi!”

Premierul Mihai Tudose continuă seria atacurilor la adresa băncilor.

Șeful Guvernului afirmă că a refuzat să-și țină salariul pe card pentru că, în calitate de persoană fizică, a avut experiențe neplăcute.

Mihai Tudose a spus, la România TV, că e deranjat de comisioanele pe care le percep instituțiile bancare din România:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete, a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun”, a povestit Mihai Tudose.

În calitate de premier, Mihai Tudose a identificat o legătură între profitul pe care îl obțin băncile și lipsa drumurilor și a spitalelor din România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ca prim ministru am alta pozitie. Lucrezi cu banii nostri si nu ai profit cred ca ai o problema de management sau vei continua sa ne consideri prosti ca nu ne dam seama ce faci. Eu zic ca ajunge. V-am lasat sa va ajutati singuri.

Sunt niste banci serioase si sunt banci care se cred mai destepte decat statul roman. Dacă au profit, înseamnă că banii noştri sunt în siguranţă. Dacă are profit e în regulă, limităm posibilitatea ca ei să aibă prea multă imaginaţie. Înţeleg că ANAF a început să-şi facă treaba şi i-a ţintit pe cei care au mai multă imaginaţie”, a adăugat Mihai Tudose.