Premierul merge la ședința PSD, dar nu va demisiona. Între timp, Sorin Grindeanu și-a anulat programul și astăzi

Premierul Sorin Grindeanu și-a anulat programul oficial de astăzi, din motive necunoscute deocamdată

El trebuia să participe la o reuniune  a comitetului care se ocupă de pregătirea preluării președinției Consiliului European de către România.

Şi marţi, premierul ar fi trebuit să participe la Conferinţa “Jump to Smart 1.0”, biroul de presă al Guvernului anunţând însă că Sorin Grindeanu şi-a anulat prezenţa la eveniment.

Premierul a evitat să participe în ultimele două zile la evenimente publice.

În schimb, prim-ministrul va merge la Comitetul Executiv al PSD, o ședință a conducerii partidului în care se va decide soarta Guvernului, în condițiile în care Liviu Dragnea forțează demisia premierului pe motiv că Guvernul nu a performat în primele luni de mandat.

Surse guvernamentale au declarat pentru Europa FM că Sorin Grindeanu nu va ceda presiunilor și nu își va da demisia din fruntea cabinetului.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis așteaptă decizia conducerii PSD. Ieri, purtătorul de cuvânt al președintelui,  Mădălina Dobrovolschi, a declarat că şeful statului aşteaptă o decizie oficială cu privire la remanierea guvernamentală şi nu face comentarii pe marginea speculaţiilor, completând că este responsabilitatea PSD să îşi evalueze miniştrii.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS