Confidenţialitate

Premierul Grindeanu, înainte de vizita la Bruxelles: Lupta împotriva corupției, un obiectiv prioritar al Guvernului

Premierul Sorin Grindeanu susține într-un comunicat de presă că lupta împotriva corupţiei este un obiectiv prioritar al Guvernului.

Mesajul vine în contextul în care șeful Guvernului va efectua joi și vineri o vizită oficială la Bruxelles.

Sorin Grindeanu se va întâlni la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu vicepreşedinte Comisiei Europene, Jyrki Katainen, responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate.

„Vreau să-i asigur pe toţi partenerii noştri din instituţiile europene că lupta împotriva corupţiei, implicarea şi consolidarea rolului nostru în UE sunt obiective prioritare ale Guvernului pe care-l conduc, iar demersul de acum se înscrie în linia dialogului activ pe care-l promovăm cu toţi interlocutorii europeni”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Premierul va merge la Bruxelles cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu,  şi cu Marius Nica, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului.

Pe 1 februarie, la o zi după ce Guvernul a adoptat ordonanța 13 de modificare a codurilor penale, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, afirmau într-o declaraţie comună că lupta anticorupţie trebuie să avanseze, nu să fie subminată,.

Oficialii de la Bruxelles au precizat atunci că urmăresc ”cu foarte mare îngrijorare” evoluţiile din România.

După acea delcarație comună, premierul Sorin Grindeanu le-a răspuns oficialilor cu o scrisoare în care dădea asigurări că Executivul susţine lupta anticorupţie.