Premierul Grindeanu cere constructorilor să respecte termenele de execuție

Premierul Sorin Grindeanu le cere constructorilor care efectuează lucrări în România să respecte termenele de execuție. În caz contrar, se poate ajunge la penalizări și chiar la rezilierea contractelor.

Șeful guvernului a vorbit astăzi cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, despre proiectele care vor fi lansate anul acesta.

”Să le intre bine în cap că ceea ce s-au angajat prin contracte trebuie să respecte. Apelul meu vreau să fie tradus într-un apel constructiv. (…) Altfel sunt diverse mecanisme în contractele pe care le au cu compania, cu ministerul şi, chiar dacă au în spate foarte multe case de avocatură, diverse lucruri care să-i susţină, să ştiţi că se va apela la modul cât se poate de dur la aceste clauze care vor pune într-un final să plătească dacă nu respectă”, a afirmat Grindeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Sorin Grindeanu a făcut aceste afirmații la finalul unei vizite de lucru efectuate la Ministerul Transporturilor.

”Am discutat aplicat pe câteva dintre proiectele importante care se află pe masterplan – unele dintre ele au fost lansate spre licitaţie la începutul anului. (…) În săptămânile viitoare vor mai fi lansate proiecte la fel de importante. (…) Pe lucrările deja existente, deja aflate în execuţie, aş face un apel – aşa cum am făcut şi fac tot timpul la cei care lucrează în Ministerul Transporturilor, incluzând aici şi CNAIR – aş face un apel şi la constructori. Poate au fost învăţaţi în anii trecuţi cu un anumit mod de a face lucrările de infrastructură şi poate că au fost învăţaţi cu prea multe claim-uri DUB-uri (sume solicitate de constructor de la Compania de drumuri suplimentar contractului – n.r.) şi să apeleze la aceste variante ca să meargă într-un ritm care ne nemulţumeşte”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, precizând că apelul său către constructori este să-şi ”schimbe ritmul şi abordarea”, legat de modul în care fac execuţia acestor lucruri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şeful Executivului a ţinut să le atragă atenţia constructorilor că abordarea Ministerului Transporturilor şi a CNAIR este alta şi, dacă ”au fost învăţaţi” în aceşti ani într-un anumit mod, ”acum ar trebui să şi-l schimbe” pentru că vor fi atent supravegheate desfăşurarea lucrărilor de pe şantiere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS