Premierul Grindeanu, așteptat cu o decizie în privința ministrului Iordache

La o zi după ce a supravieţuit moţiunii de cenzură, premierul Sorin Grindeanu ar urma să anunţe dacă îl mai păstrează pe Florin Iordache în cabinetul său.

Surse politice spun că social-democratul va fi înlocuit, fiindu-i reproşat modul prost în care a comunicat despre scandaloasa ordonanţă prin care guvernul a încercat să modifice, la ceas de seară, codurile penale.

Curtea Constituţională a stabilit ieri că executivul nu s-a substituit, totuşi, puterilor legislativă sau judecătorească, după cum reclamaseră şeful statului şi Consiliul Superior al Magistraturii. La sesizarea Avocatului Poporului, CCR ar urma să analizeze astăzi conţinutul ordonanţei, abrogate – între timp de guvern – la presiunea străzii.

De altfel, aproape 6.000 de bucureşteni au sfidat ninsoarea şi viscolul, protestând, pentru a 9-a seară la rând, în Piaţa Victoriei. Indignaţii au manifestat, de asemenea, la Cluj, Sibiu şi Iaşi.

În jur de de 400 de susţinători ai actualei Puteri au demonstrat, în schimb, la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a încercat, aseară, să aibă, fără succes, un dialog cu aceştia. Într-o ulterioară postare pe Facebook, acesta a scris că i s-a părut normal să discute cu toate părţile.

Întrebat ieri dacă Sorin Grindeanu poate să îl schimbe pe Florin Iordache de la Ministerul Justiţiei dacă nu are girul PSD, Liviu Dragnea s-a limitat la răspunsul: „Eu am discutat cu premierul să îmi spună întâi care este decizia dumnealui şi vreau să vă spun că am avut această discuţie”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS