Confidenţialitate

Premierul Florin Cîțu vrea ca etapa a treia de vaccinare să înceapă mai repede | AUDIO

În localitățile carantinate sau cu multe cazuri de COVID-19 s-ar putea vaccina în următoarele zile și cei care nu sunt în etapa a doua, dacă sunt locuri neocupate.

La Timișioara, spune Florin Cîțu, sunt 20.000 de locuri libere pentru vaccinare:

„Am cerut ca cel puțin zonele cum sunt Timișoara, Iași, sau zonele care sunt carantinate sau zonele unde avem cazuri și sunt locuri libere, să se permită ca măcar în aceste zone și altor persoane. Dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa întâi și a doua nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a treia să se vaccineze. Este onebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul le-a cerut autorităților locale să comunice mai eficient despre campania de vaccinare, mai ales în zonele care sunt acum în carantină:

„M-am uitat pe platformă, erau apropae 20.000 de locuri libere în Timișoara pentru vaccinare, deci nu se justifică cereri pentru vaccinuri în plus, ar trebui folosite cele care sunt deja acolo și nu-mi explic cum s-a ajuns la această situație, să ai 20.000 de locuri libere și totuși să ajungă să fie carantinat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Momentan nu se iau în calcul restricții noi, dar totul depinde de evoluția epidemiei, a subliniat premierul Florin Cîțu:

„Vom analiza situația, vom vedea evoluția și în funcție de evoluția situației vom veni și cu măsuri, dar în acest moment sunt măsurile pe care le avem, pe acestea le implementăm.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Timișioara și mai multe localități din jur au intrat de la miezul nopții în carantină. Iar Bucureștiul este tot de luni în scenariul roșu, cu peste trei cazuri la mia de locuitori.