Premierul explică majorarea preţului la carburanţi

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la Parlament, că nu decizia de a introduce supraacciza la carburanţi a generat creşteri de preţuri la pompă pentru nici nu a intrat în vigoare.

„Preţul nu poate numai să scadă, dar în mod cert nu este influenţa accizei, fiindcă acciza încă nu a intrat în vigoare”, a declarant Mihai Tudose întrebat despre creşterea preţurilor carburanţilor la pompă.

Șeful Guvernului a precizat că în următoarea perioada are programate întâlniri cu reprezentanţii companiilor petroliere, iar în cazul în care va constata că preţurile au crescut preventiv va lua măsuri în consecinţă.

„O să avem o discuţie pe 15-16 septembrie, să vedem exact care a fost influenţa. Dacă barilul a crescut, o să avem o discuţie, dacă au avut alte cheltuieli, este altă discuţie, iar dacă a crescut artificial, cred că nu mai avem nicio discuţie”, a subliniat şeful Guvernului.

El a mai spus că nu crede că preţurile carburanţilor au crescut „preventiv”, în aşteptarea introducerii supraaccizei pentru ca şocul pe piaţă să fie diminuat.

La rândul său liderul PSD, Liviu Dragnea, a acuzat Guvernul condus de Dacian Cioloş pentru situaţia prezentă, afirmând că deciziile acestuia au „costat şapte miliarde”.

„Haideţi să nu uităm că atunci când guvernul Cioloş nu a acceptat rugămintea mea şi a noastră să proroge eliminarea taxei pe stâlp, acciza şi TVA, noi spunând clar în campania electorală că vrem să le prorogăm cu încă un an de zile, iar asta ne-a costat şapte miliarde, argumentele mincinoase de la acea vrem au fost”, a declarat Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS